De Limburger van maandag 7 oktober: Geen beloning voor Linne 1.

Uit: De Limbuger van maandag 7 oktober 2019.

Geen beloning voor Linne

Beide teams hadden de volle winst uit de eerste twee wedstrijden behaald. Toch was de hamvraag niet wie de koppositie kon behouden, maar veeleer wie overeind kon blijven in een wedstrijd van gelijkwaardige teams. Oranje Blauw’15 bleef Linne de baas: 1-0.De regen was op het sportpark in Posterholt de grote spelbreker. Goed voetbal, alle goede bedoelingen ten spijt, was voor beide teams zo goed als onmogelijk. Vervelende glijpartijen ontsierden de wedstrijd. Desalniettemin probeerden beide er het beste van te maken.

Aanvallend

Linne begon aanvallend aan de wedstrijd. Een schot van centraal verdediger Lars Aben strandde echter in een kluwen verdedigers. De eerste tegenaanval van de thuisclub was meteen succesvol. Een schot van Jorry Puts werd door keeper Tim Suntjens met de voet gekeerd, maar in de rebound was Nick Hoks onverbiddelijk: 1-0. De gasten waren echter geenszins aangeslagen. Linne dwong weliswaar een veldoverwicht af, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Integendeel zelfs. De counters van de thuisclub waren levensgevaarlijk. Een schot van Tim van Riet werd met geweldige zweefduik door keeper Tim Suntjens gekeerd.

Bovenliggende partij

Ook in de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Trainer Robert Dörenberg sommeerde zijn spelers nog meer de combinatie te zoeken, maar of de weersomstandigheden lieten het niet toe, of zijn spelers lieten te weinig vertrouwen in eigen kunnen zien. Uitzondering was Joos Ruefli. Heel vaak dreigend vanaf links, maar dan weer net geen medespeler vinden, en uiteindelijk ook pech met een schot op de paal. Bij de thuisclub was centraal verdediger Kay Vonck de grote man. Hij organiseerde zijn verdediging perfect en verstoorde de aanvallende impulsen van de bezoekers.