Linne 1 verslaat kampioen Born 1.

Linne heeft haar seizoen op een waardige manier afgesloten door een 3-2 overwinning te boeken op de tot gisteren ongeslagen kampioen Born. Trainer Robert Dörenberg had enkele weken geleden aangegeven dat de doelstelling was om het seizoen met meer dan 40 punten te eindigen. Door de overwinning op Born is Linne geëindigd op 41 punten, waarmee Dörenberg en de begeleiding meer dan tevreden mee is.

Even leek het nog mis te gaan. Linne kwam door doelpunten van Gio Swemers en Luuk Louisse op een 2-0 voorsprong. Gio rondde mooi voorbereidend werk van Christian Deneer koeltjes af en Luuk zag dat de doelman zijn schot van afstand niet wist te keren. Vlak voor rust kreeg Born een terechte penalty en kwam terug in de wedstrijd: 2-1.

Na rust leek Linne even van slag en Born drong aan, dit resulteerde in een gelijkmaker, twintig minuten voor tijd. Met verse krachten Jelle en Joos voorin er bij joeg Linne nog op de drie punten. Het was wederom Gio Swemers die het net vond na een mooie aanval. Linne probeerde de voorsprong nog uit te breiden, maar buiten een afgekeurd doelpunt van Joos Ruefli, scoorde Linne niet meer.

Al met al een meer dan terechte overwinning.

Het seizoen voor Linne 1 zit er op en men mag met een 5e plek in de 4e klasse tevreden zijn, zeker na de afgelopen lastige jaren.

Overige uitslagen:

Linne 2 - HBC '09 2: 1-0 (Timon Essers)

Linne 3 - Spcl. Susteren: 0-0

Linne 4 - MBC '13 2: 1-5 (Bas Suntjens)

Linne Dames - VV Sittard Dames: 2-0 (Gaby Mevissen en Josuine Schuren)