Linne 2 tevreden de winterstop in

Linne 2 wint dankzij twee doelpunten van Christian Deneer tegen Vaesrade 2 en gaat met een goed gevoel de winterstop in. Tegen de nummer laatst Vaesrade 2 werd een simpele 2-0 overwinning geboekt, waardoor het team van Walter en Fahri dit kalenderjaar afsluit als de nummer 5 in de 3e klasse.

Vaesrade was het eerste team dat Linne 2 tegen kwam in de terugronde. De eerste wedstrijd werd met 2-4 gewonnen, echter maakte Linne 2 het zich in Vaesrade erg moeilijk door simpel doelpunten weg te geven. Er werd vooraf dan ook gewaarschuwd dat men niet te makkelijk over deze tegenstander moest denken en dat het goede spel van vorige week opnieuw vertoond diende te worden. Rob Wijers en Bob Aarts waren met Linne 1 meegereisd naar Budel, waardoor Darryl en Thierry voor de 2e week op rij Linne 2 uit de brand hielp.

De wedstrijd werd door Linne goed gestart, wederom fel in de duels en de tegenstander kwam er niet aan te pas. Dit resulteerde ook al snel in kansen, alleen het verzilveren van deze kansen is iets waar Linne 2 al het hele seizoen moeite mee heeft. Lars, die dit keer als middenvelder speelde, kwam via de linkerkant goed door. Helaas verkleinde de doelman van Vaesrade het doel door goed uit te komen en kon Lars de bal niet binnen werken. Stan probeerde het nog met een vrije trap van afstand, maar deze kwam in de muur. Niet veel later was het weer Lars die vanaf vijf meter de bal voor het inschieten had, maar ook nu wilde de bal niet er in. Het was Christian die na een half uur spelen eindelijk Linne 2 op voorsprong schoot. Na een goede aanval was het voor Christian makkelijk om de bal in de hoek te schuiven en zo Linne verdiend op voorsprong zette. 1-0! Vaesrade 2 kwam niet in de wedstrijd en had nog geen enkel schot op doel geleverd. Het was niet lang na de 1-0, wederom Christian die de score verdubbelde. Na een aanval over links kwam de bal voor de voeten van Stan die de bal netjes aflegde(...????) op Christian. Deze schoof de bal naast de doelman in het doel en zette de latere eindstand op het bord. 2-0! Iets voor de rust kwam Vaesrade 2 voor de eerste keer voor het doel van Mick, het betekende geen gevaar en Linne 2 ging met een 2-0 voorsprong rusten.

In de rust werd besproken dat Linne niet achterover mocht gaan leunen en op dezelfde voet verder moest gaan zoals ze speelde in de eerste helft. In de tweede helft werd de wedstrijd steeds harder en lagen er vaak spelers op de grond die een blessurebehandeling nodig hadden. Dit kwam het spel niet ten goede en voor de toeschouwers was het dan ook geen genot meer om naar te kijken. Vaesrade 2 werd niet meer gevaarlijk en Linne 2 kon, op enkele kansjes na, het de doelman van Vaesrade niet écht meer moeilijk maken. Stan probeerde het nogmaals via een vrije trap en deze ging opnieuw in de muur. Wellicht toch iets vaker oefenen voor de training....Mike kwam nog enkele malen goed door op rechts, maar de voorzetten werden niet afgemaakt tot een doelpunt. De laatste kans van de wedstrijd was voor Darryl die van links naar binnen trok en uithaalde. Helaas trof de bal geen doel en bleef de 2-0 stand op het bord staan. Linne speelde de wedstrijd uit tot aan de 85e minuut. Na een ongelukkige botsing blesseerde een speler van Vaesrade 2 zich dusdanig dat de wedstrijd minutenlang stil lag. De scheidsrechter had in onderling overleg met de leiding van Vaesrade 2 besloten dat de wedstrijd afgefloten werd en Linne 2 zo de tweede overwinning op rij boekte en met opgeheven hoofd de winterstop in kon gaan.

Al met al kan er tevreden terug gekeken worden naar de 1e seizoenshelft. Na het kampioenschap van afgelopen jaar houdt Linne 2 goed stand in de 3e klasse. Er wordt bij vlagen goed en leuk voetbal gespeeld. Helaas zijn er tegen de 'mindere' ploegen op de ranglijst te veel punten verspeeld om bovenaan mee te kunnen doen. Na de winterstop, wanneer enkele spelers wellicht terug zullen zijn van blessures, kan Linne 2 weer vol aan de bak om in de tweede seizoenshelft misschien nog te kunnen verrassen.