U bent hier

Verdiende overwinning Linne 1.

SSA RKDFC-Doenrade was gisteren de tegenstander van Linne in de 4e klasse C. Linne won overtuigend en dik verdiend met 2-0.

 

Het was duidelijk dat de spelers van Linne de taak hadden gekregen vroeg druk te zetten op de laatste linie van Doenrade. Linne liet direct zien dat hier niets te halen viel en veroverde telkens snel de bal. Het vizier stond helaas nog niet op scherp. Kansen werden er gemist door Tom Linders, Gio Swemers en Joos Ruefli en langs de lijn werd men al bang dat de bal dan juist aan de andere kant erin zou vallen. Bijna gebeurde dit, maar na een hoekschop hobbelde de bal voor het doel van Tim Suntjens, maar niemand die de bal het beslissende tikje gaf. Linne kwam goed weg en mistte na een klein half uur spelen dé kans op 1-0. Joos Ruefli kon vrij naar het doel lopen, besloot hard te schieten, maar recht op de vuisten van de doelman. Linne verdiende de voorsprong maar ging met een 0-0 stand rusten.

 

Na de rust bleven de grote kansen uit. Dit gold voor beide ploegen en Doenrade liet op het veld niet zien waarom zij op dat moment 2e stonden in de competitie. Linne daarentegen liet flink wat werklust zien en troefde de tegenstander af op inzet. Linne kwam na 70 minuten spelen dan toch op voorsprong. Het was de ingevallen Daryll Knook die op rechts de ruimte kreeg voor een voorzet te geven. Deze werd door Gio Swemers niet goed geraakt, maar Tom Linders stond op de juiste plek om Linne op voorsprong te koppen. Zijn 3e doelpunt deze competitie. Na het doelpunt sloeg de vlam even in de pan. Een incident voor de dug-out van Linne veroorzaakte een opstootje waarna een speler van Doenrade met rood kon vertrekken na aanmerkingen op de leiding.

 

Linne bleef bij de les en liet zich niet verleiden tot domme overtredingen of opstootjes. Wel viel Jelle Ritzen nog uit met een gebroken hand, nadat een tegenstander perongeluk hierop ging staan. Met de ingevallen Marcello Swemers op rechtsback, probeerde Linne de overwinning over de streep te trekken. Grote opluchting was er dan ook toen Daryll Knook wederom zijn snelheid goed gebruikte. Een interceptie van Rob Wijers en een uitstekende voortzetting bracht Daryll in staat om alleen op de doelman af te gaan. Hij faalde niet en zette de 2-0 op het scorebord.

 

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en Linne kon 3 uitstekende punten toevoegen.

 

Overige uitslagen

Linne 2 - SVH '39 2: 1-3 (Kick)

Linne 3 speelde niet

Linne 4 - Stevensweert 1: 2-0 (Bas, Gilbert)

Linne VR1 - Abdissenbosch VR1: 3-1 (Gaby, Sofie, Karlijn)

Linne Veteranen - SHH Veteranen: 1-1 (Frank)

Al meer es 100 jaor noeats allein