Winterupdate Topscoorders

Nu de winterstop is aangebroken, geven we een korte terugblik op de doelpuntenmakers tot nu toe. De top van het klassement veranderd al jaren niet, dus het zou vreemd zijn als het dit jaar wel zo zou zijn. De twee namen die al jaren dicteren, doen dat dit jaar ook weer. Vooral Manny is dit jaar weer DKA zoals we van hem gewend zijn. Het afgelopen jaar had hij iets meer moeite met het net te vinden, maar dit jaar heeft hij er namens de Veteranen op zaterdag al 15 inliggen en op zondag bij Linne 3 tien maal gescoord.

Dit is 1 doelpunt meer dan zijn jarenlange concurrente Gaby Mevissen. Zij scoorde er dit seizoen 9. Gevolgd op gepaste afstand door Josuine Schuren met 4 doelpunten.

Ook Herre v/d Velde is terug te vinden in de top van het klassement met 6 doelpunten. Het nieuwe samengestelde team Linne 3 presteert goed in de 5e klasse en staat op een knappe 2e plek.

Zoals in het artikel van de Limburger al opgetekend was, heeft Linne 1 vooral veel verschillende doelpuntenmakers, elf maar liefst! Toch zijn Danny Hirsch en de als spits fungerende Tom Derks de topscoorders met 3 doelpunten elk. Na de winterstop zal aanvaller Tom Linders weer terugkeren in de gelederen, hopende dat hij snel zijn vorm weer te pakken heeft.

Bij Linne 2 is het maken van doelpunten al jarenlang een probleem. Helaas hebben enkele teams zich teruggetrokken uit de competitie, daar waar Linne juist net punten tegen gepakt had. Dit resulteert dat Linne 2 nu op een voorlaatste plaats staan, met nog enkele wedstrijden te goed. Omar v/d Loo, helaas uitgeschakeld met een afgescheurde kruisband, en Stan Raemakers hebben beiden drie doelpunten gemaakt.

In totaal zijn er tot aan de winterstop 118 doelpunten gemaakt door de 5 teams die Linne heeft in het seniorenvoetbal. Dit door 46 verschillende spelers! Ook jeugdspelers Tijs Hannen en Bram Bongers vonden het net tijdens wedstrijden van zowel Linne 1 als Linne 2. Na de winterstop zullen enkele spelers vanuit de A-jeugd doorgeschoven worden naar de selectie.

Vorig seizoen scoorden de Zebra’s 137 doelpunten tot aan de winterstop, met als kanttekening dat er destijds een team meer deelnam aan de competitie. Helaas heeft Linne 4 zich na het afgelopen seizoen samen moeten voegen met Linne 3 wegens een tekort aan spelers.

De doelpuntentelling zal na de winterstop gewoon weer verder doorlopen. Voor een actuele tussenstand kunt u hier klikken of het menu opzoeken van de topscoorders.

U kunt hier ook de algehele topscoorderslijst (sinds 2015/2016) vinden, daar waar Gaby Mevissen aan kop gaat met 116 doelpunten. Manny heeft onlangs het aantal van 100 doelpunten doorbroken (bij de Linner veteranen) in 4,5 seizoenen voetbal. In totaal zijn er sinds het seizoen 2015/2016 maar liefst 1255 doelpunten gemaakt door de Zebra’s!!