Coronaregels update

In verband met de nieuwe corona regels per 29-09-2020 willen wij die in het kort voor jullie samenvatten.

De belangrijkste wijzigingen:

- Sportkantines: Gelden er extra maatregelen voor sportkantines? Ja, sportkantines worden gesloten vanaf 29 september 18:00 uur. Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet? Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sportbeoefening zo lang mogelijk doorgaan. Wedstrijden en toernooien en toeschouwers.

- Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan? Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.

-Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden? Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

- Waarom is publiek niet meer toegestaan? De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

- Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken? Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

- Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport? Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

- Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren? De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

- Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport? Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

- Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan? Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.

- Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd? Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

- Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden, ben ik dan een toeschouwer? Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

- Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken? Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Tot zover. Wij hopen op jullie begrip en bedanken jullie alvast voor de samenwerking.