U bent hier

Derde gelijkspel op rij voor Linne 2

Tegenstander HBC '09 leek lange tijd met de winst uit Linne te vertrekken, maar Job van Cruchten zorgde met een late treffer voor een puntendeling. 

 

Al binnen enkele minuten had Linne op voorsprong kunnen komen. Na een goede actie van Rob Wijers had Bas Faes de bal bij de tweede paal voor het intikken, echter verzuimde hij om zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken. Na deze kans was Linne totaal de weg kwijt, wat resulteerde in een snelle achterstand. Een voorzet vanaf de rechterflank werd bij de tweede paal simpel diagonaal binnen geschoten door de spits van HBC '09 en na 10 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Daar waar Linne 2 het hele seizoen al goed en verzorgd voetbal speelt, was dit vandaag in geen velden of wegen te bekennen. De keren dat er drie keer naar dezelfde kleur werd gespeeld waren op één hand te tellen. Linne ging teveel mee in het werkvoetbal van HBC '09, die elke bal naar voren knalde en gokte op de afvallende bal. Linne had al moeite met het rondspelen van de bal, dus het creëren van kansen was onmogelijk.

 

Geen wonder dat de coaches Fahri en Walter de 15 minuten in de rust gebruikt hebben om het team eens goed aan te spreken op het vertoonde spel. Ze waren er van overtuigd dat we veel beter konden spelen dan dat ze lieten zien. Christian werd gewisseld voor Jasper, omdat deze nog 's middags met Linne 1 mee moest spelen.

 

Linne startte de tweede helft ook sterker dan de gehele eerste helft. Er werd druk gezet op de tegenstander en de bal werd telkens snel veroverd. Het ontbrak alleen aan de eindpass waardoor er geen kansen werden gecreëerd. Het was Jasper die na een uur spelen de eerste uitgespeelde kans van de tweede helft kreeg, maar hij schoot de bal naast het doel. Linne werd feller en liet HBC '09 niet meer opbouwen. De tegenstander raakte vermoeid, wat zorgde dat de ruimtes groter werden. Hierdoor ontstonden er ook kansen. Job kon vanaf de zestien vrij op doel schieten, maar schoot ietwat gehaast over. Niet veel later had Bob teveel tijd nodig voor zijn schot vanaf de 16 en kopte Dennis een hoekschop naast. Door de druk naar voren, was het oppassen voor de counter. De enige keer dat HBC '09 voor het Linne doel kwam in de tweede helft was het dan ook direct gevaarlijk. Een bijna identieke kans als die van Bas aan Linne-zijde werd ook door HBC '09 gemist. Door deze misser kon Linne 2 de hoop houden op minimaal een gelijkspel.

 

Met nog een ruime twintig minuten te spelen werd Stan ingebracht en dit zorgde voor meer balvastheid voorin. De zijkanten werden beter benut en er kwamen voorzetten vanaf de flanken. Linne zette aan en probeerde in het laatste kwartier nog een doelpunt te scoren. Een voorzet richting tweede paal werd door Stan slim opgepikt en deze wipte de bal over de doelman heen tegen de lat. De bal kwam terug het veld in, precies voor de voeten van Job die de bal in een leeg doel schoot 1-1! Met nog ruim vijf minuten te spelen kozen Fahri en Walter er voor om door te gaan met aanvallen om zo misschien nog een overwinning uit het vuur te slepen. Een kop kans voor Stan en een afstandsschot van Danny waren de laatste wapenfeiten in deze wedstrijd. Helaas verdwenen beide niet in het doel, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

 

Al met al komt Linne 2 wéér knap terug van een achterstand, maar zal het voetbal (zeker in de eerste helft) een stuk beter moeten.

Al meer es 100 jaor noeats allein