03 dec 2022 door Wouter

Waar te beginnen met het verslag van afgelopen weekeinde!? Twee prijzen in de wacht gesleept, de 'Zebra Zunjig' die niet de gewenste punten opleverde voor iedereen en een mooi artikel over Thei Verboeket in de Limburger.

Als stukjes schrijver voor deze website was het dan ook een hels karwei al deze informatie te verwerken, zeker als Corona ook nog om de hoek komt kijken. Vandaar dat het artikel een dagje later is dan dat jullie gewend zijn. Zoals ieder weekend, gaan we het weekend in chronologische volgorde af.

We trappen dus af op de vrijdagavond op ons eigen Sportpark. Hier kon het 35+ team van vv Linne kampioen worden in hun 5e klasse najaar. Met twee overwinningen en een gelijkspel werd het kampioenschap binnen gesleept. 20 wedstrijden, 16 overwinningen, 3 gelijke spelen en 1 nederlaag, een mooie prestatie van de mannen. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.

Vrijdag 2 december 2022
vv Linne 35+ 1 - FC Roerdalen 35+ -
vv Linne 35+ 1 - SNA 35+ 1 2 - 1
Conventus '03 35+ 1 - vv Linne 35+ 1 0 - 1
Oranje Blauw '15 35+ 1 - vv Linne 35+ 1 1 - 1
Doelpuntenmakers   Manny v/d Beek 3x, Roger Kuijpers 1x

Op zaterdag werden er geen wedstrijden gespeeld bij de senioren. De veteranen van vv Linne genieten al lekker van hun winterstop en komen in maart '23 pas weer voor het eerst in actie. Toch was er zaterdag nog een prijs te vieren. De dames van vv Linne deden dit jaar mee aan de Liedjesavond van CV de Kwekkerte in de Harmoniezaal in Linne. De dames gingen er met de hoofdprijs vandoor en lieten maar liefst 16 teams achter zich! Met deze prijs op zak, koploper in de competitie en de kwartfinale van het bekertoernooi kan zomaar de 'Treble' binnen gehaald worden dit jaar.

Dan door naar de zondag. Waar voor het eerst de ''Zebra Zunjig'' werd georganiseerd door de activiteitencommissie. De insteek is om tweemaal per jaar een ''Zebra Zunjig'' te organiseren. In de ochtend waren het de dames die met een prima 5-2 overwinning de dag begonnen tegen DESM VR1 en zo 'the night before' een goed vervolg gaven. DESM VR1 stond in de bovenste regionen van de rangschikking, maar het team van hoofdtrainer John op 't Veld wist zich goed te revancheren van de nederlaag tegen Helden VR1. Hoogtepunt was het doelpunt van Audrey Thijssen, een vrije trap strak in de kruising!

Om 11:30u trapten de mannen van vv Linne 3 af. In een spannende wedstrijden gingen de gasten uit Herkenbosch er toch met de drie punten vandoor, 1-2 nederlaag. Het doelpunt kwam op naam van, wie anders dan, Bas Suntjens. Bas is met 7 doelpunten uit 8 wedstrijden topscoorder van zijn team. vv Linne 3 speelt volgende week tegen de derby tegen MBC '13 2 en mag zich dan ook opmaken voor de winterstop. Voor wedstrijdfoto's KLIK HIER

Bijna gelijktijdig, om 12:00u, was het ook de beurt aan vv Linne 2. Zij startten goed aan de wedstrijd en gingen met een 2-0 voorsprong de rust in door doelpunten van Cas Eijssen (ja, wederom Cas) en Timon Essers. In de 2e helft was het een totaal ander spelbeeld en was RKVV Neerbeek 2 de betere ploeg. Dit resulteerde dan ook in maar liefst vier doelpunten voor de uitploeg, waardoor vv Linne 2 alsnog de boot in ging en met 2-4 het veld af stapten. Door de afgelasting van SVH '39 2 volgende week, mogen zij als de winterstop in gaan. Voor wedstrijdfoto's KLIK HIER

vv Linne 2 was net het veld afgestapt toen het alweer tijd was voor de hoofdwedstrijd van de dag. Het vlaggenschip van vv Linne kwam in actie tegen Woander Forest. Voorafgaand aan de wedstrijd om de onderste plaatsen in de 4e klasse C werd er een sfeeractie georganiseerd met fakkels en blauw/witte rook. Ook de jeugdspelers van vv Linne gingen samen met de basisspelers het veld op. De jeugdprins van CV de Kuulköp, Kane Kurstjens, deed de aftrap, waarna de wedstrijd kon beginnen. De gasten uit Merkelbeek en Doenrade maakten er een fysieke strijd van met een boomlange spits die alle ballen vooral graag doorkopte en de duels fysiek aan ging. Toch was het vv Linne die op een voorsprong kwam door Lars Aben. Nog geen minuut later had Kai Mevissen dé mogelijkheid om de 2-0 op het bord te zetten, maar hij schoot de bal van 10 meter over het doel. De foto hiervan besparen we jou, Kai...Het was hierna de beurt aan de gasten en via, uiteraard een kopbal, scoorden zij de 1-1.

Direct na rust wederom een kopbal van de gasten die hun op voorsprong zette. In de laatste minuten drong vv Linne aan om minimaal een gelijkspel er uit te slepen. Enja, zullen we hem maken.....Sinterklaas was vroeg dit jaar? We maken hem niet zelf, maar een eigen doelpunt van Woander Forest zorgde voor een gelijke eindstand. Na afloop was de 3e helft natuurlijk ook belangrijk en werden er nog meerdere biertjes getapt en gezorgd voor een klein feestje. Voor wedstrijdfoto's KLIK HIER

De biertjes die worden al 16 jaar (!!!) getapt door Thei Verboeket. Hij werd een dag later terecht in het zonnetje gezet in De Limburger met een pagina groot artikel over hem en zijn vrouw Han. Als voetbalvereniging zijn we zeer blij met het werk wat Thei verricht in de kantine voor onze club. Dit artikel komt hem dan ook van harte toe en krijgt ook een mooi plekje in onze kantine. Klik hier voor het artikel

Zondag 27 november 2022
Wedstrijd Uitslag Doelpuntenmakers
vv Linne 1 - Woander Forest  2 - 2 Lars Aben en eigen doelpunt tegenstander
vv Linne 2 - RKVV Neerbeek 2 - 4 Cas Eijssen en Timon Essers
vv Linne 3 - SVH '39 3 1 - 2  Bas Suntjens
vv Linne VR1 - DESM VR 1 5 - 2 Darnisha Sewbarasingh 2x, Gaby Mevissen, Audrey Thijsse en Rian Vergoossen